Nyt nappaa!

Varmista paras saaliisi markettien kalatiskillä. Nappaa tästä makoisimmat ohjeet juhlaan ja arkeen!   Hopeakylkinen kala-aa...

Varmista paras saaliisi markettien kalatiskillä. Nappaa tästä makoisimmat ohjeet juhlaan ja arkeen! 



Hopeakylkinen kala-aatelinen
Uunisiika 

n. 800 g - 1 kg avattu ja suomustettu siika
merisuolaa
täyte:
yht. 100 g pinaattia & punamangoldia
voita
sitruunamehua
2 tl fenkolin siemeniä
muutama tuoreen timjamin oksa

1. Vedä siian kylkeen muutama viilto. Laita viiltoihin ja siian vatsaan tasainen kerros merisuolaa. Asettele siika uunivuokaan.
2. Jauha fenkolin siemenet rouhemaiseksi. Kuumenna voi pannulla, lisää joukkoon pinaatti ja punamangoldi. Kääntele aineksia pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon puolet fenkolin siemenistä ja puolikkaan sitruunan mehu. Täytä siika pinaattiseoksella
3. Laita viiltoihin rouhittuja fenkolin siemeniä ja timjamin oksia. Kypsennä siikaa 200 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.




Meren mainiot pikkuherkut
Silakkarullat

500 g silakkafileitä
liemi:
2 dl vettä
1 dl omenaviinietikka
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa hunajaa
purkkiin:
1 tuore fenkoli
muutama kumkvatti
pieni pala kurkuman juurta 
muutama kokonainen valkopippuri
pari laakerin lehteä

1.  Leikkaa silakkafileistä selkäruodot saksien avulla pois. Aseta fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja ripottele suola fileille. Kääri fileet ne rulliksi.
2. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi, kuori kurkuman pala ja pilko se pikkupaloiksi. Huuhdo ja viipaloi kumkvatit. Lado nämä ainekset, silakkarullat, laakerin lehdet ja valkoipippurit lasipurkkiin.
3. Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri ja hunaja, kiehauta liemi. Jäähdytä liemi ja kaada se silakkarullien päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään. 




Kalakilpailujen kaunottaret 
Paistetut ahvenet 

8 ahvenfilettä
voita
suolaa 
2 rkl pinjasiemeniä
muutama tillin oksa
kevätsipulin varsia ohuen ohuina nauhoina
kylkeen limetinviipaleita

1. Kuumenna puolet voista pannulla ja lisää joukkoon pinjansiemenet, sipulinvarret ja tillinoksat. Kääntele niitä hetki, purista joukkoon puolikkaan limetin mehu ja siirrä sivuun. 
2. Kuumenna pannulla uusi voi ja paista ahvenfileitä molemmin puolin muutama minuutti, mausta fileet suolalla.  Tarjoa fileet heti paistamisen jälkeen lisukkeineen.  



Vintagelautaset: Toisto




You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images