Syksyn kauniit ja maukkaat!

Marinoidut valkosipulit noin 70 valkosipulin kynttä liemi: 11/2 dl omenaviinietikkaa 2 dl vettä 1 rkl korianterin si...




Marinoidut valkosipulit

noin 70 valkosipulin kynttä
liemi:
11/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl vettä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tl roseepippureita
2 laakerin lehteä
11/2 tl suolaa
1 rosmariinin oksa riivittynä
2 rkl hunajaa
1 rkl punajuurien säilöntälientä

1. Irrottele valkosipuleista kynnet ja keitä niitä muutaman minuutin ajan. Huuhdo kynnet kylmällä vedellä ja irrottele kuoret.
2. Laita kaikki muut liemen ainekset paitsi hunaja kattilaan ja keitä lientä muutama minuutti. Sekoita hunaja ja punajuuriliemi seokseen.
3. Laita valkosipulin kynnet purkkiin ja kaada liemi päälle. Laita valkosipulit maustumaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi.






Savojinkaalikääryleet


10 savojin kaalin isoa lehteä
täyte:
2 dl kvinoaa
4 dl kasvislientä
1 rkl öljyä
100 g fetajuustoa
2 rkl tuoretta minttusilppua
1 tl jeeran l. juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
(suolaa)
päälle:
öljyä, juoksevaa hunajaa
kääryleiden kylkeen puolukoita

1. Keitä kaalin lehtiä runsaassa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä lehdet.
2. Huuhdo kvinoa kuumalla vedellä ja keitä sitä kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes liemi on kokonaan imeytynyt. Lisää joukkoon öljy. Silppua minttu, jauha juustokuminan ja jeeran siemenet, lisää ne kvinoaan. Murenna feta ja sekoittele kvinoan joukkoon.
3. Asettele kaalin lehdet leivinpaperin päälle, pehmennä kovimpia ruotiosia kämmensyrjällä painamalla. Laita täytettä kaalin lehtien alareunoihin ja kääri tiukakoiksi rulliksi.
4. Asettele kääryleet uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Valele kääryleet öljyllä ja hunajalla. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.  Tarjoile kääryleet puolukkasurvoksen kanssa.




Seesamiporkkanat

n. 500 g porkkanoita (kuvassa ns. sateenkaariporkkanoita)
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua

1. Kuori tai/ja pese porkkanat ja halkaise ne pitkittäin.
2. Kuumenna pannulla voi ja öljy, sekoittele, älä ruskista. Laita porkkanat pannulle, kääntele ja pienennä lämpö.
3. Hauduta porkkanoita käännellen noin 5 - 10 minuuttia.  Lisää pannulle seesaminsiemenet, suola, hunaja ja sitruunamehu. Hauduta porkkanoita vielä hetki.





Paahdettu paksoi

n. 400 g paksoita eli pinaattikiinankaalia 
ripaus sormisuolaa, juustokuminan siemeniä ja rouhittua mustapippuria

1. Huuhdo paksoi ja kuivaa lehdet. Viipaloi lehdet ja leikkaa kovimmat ruotiosat pikkupaloiksi.
2. Kuumenna pinnoitettu pannu kuumaksi. Ripottele pannulle suolarakeet ja lisää joukkoon paksoipalat. Kääntele paksoin lehtiä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä. Lisää mausteet joukkoon.
3. Tarjoile paksoi paahdettujen lohiviipaleiden ja keitettyjen kananmunien kanssa.


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images