Retkelle!

Katkaise kiire ja lähde retkelle. Kunnon eväät takaavat mukavan retkimielen! Pakkaa eväsreppu ja lähde! Tuore. muheva pulla, lohisämpyl...

Katkaise kiire ja lähde retkelle. Kunnon eväät takaavat mukavan retkimielen! Pakkaa eväsreppu ja lähde!

Tuore. muheva pulla, lohisämpylät ja lämmin, täyteläinen tee kruunaavat retken! Pakkaa teen kyyditsijöiksi hunajaa, sitruunaviipaleita ja lastuja tuoreesta inkivääristä.

Tee valmisteluja illalla ja leivo aamulla lämpimäiset retkelle mukaan.


Kierrepullat

21/2 dl vettä
20 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
11/2 dl kaurajauhoja
n. 51/2 – 6 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Täyte:

11/2 dl maapähkinävoita
1 rkl kanelia
1 rkl sokeria
voiteluun kananmunaa ja päälle raesokeria

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma.
2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoja vähitellen alustaen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
3. Sulata voi ja lisää se lopuksi taikinaan.
4. Kohota taikina jääkaapissa yön yli hyvin peiteltynä. 
5. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja kaulitse siitä suorakaiteen (n. 25 x 35 cm) mallinen levy. Voitele levy voilla ja ripottele päälle pähkinävoi, kaneli ja sokeri.  Jos käytät makeutettua maapähkinävoita, ei sokeria tarvitse.

6. Kääri taikina rullalle ja paloittele 4 - 6 reiluun palaan. Kiepauta taikinapalat kierteisiksi ja asettele ne paperisiin, isokokoisiin vuokiin. Kohota pullia puolisen tuntia, voitelu pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200 asteisessa uunissa 10 – 12 minuuttia.



Evässämpylät

21/2dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl pellavan siemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja
n. 4 - 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää joukkoon siemenet ja kaurahiutaleet. Lisäile jauhot taikinaan vähitellen alustaen. Alusta taikinaa kunnes se on kimmoisaa, se saa jäädä löysähköksi. Pietä taikina hyvin ja laita jääkaappiin yön yli.
2. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta tanko ja paloittele se 6 - 8 palaan. Muotoile paloista pitkähköjä sämpylöitä ja kohota niitä puolisen tuntia.

3. Voitele sämpylät vedellä ja paista niitä 225 asteisessa uunissa noin 10 - 12 minuuttia.


Pinaattipesto

noin 100 g tuoretta pinaattia tai 60 g pakastettua
½ ruukkua basilikaa
11/2 dl rypsiöljyä
1 dl mantelirouhetta
½ sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Pesto saa olla kiinteää, lisää tarvittaessa mantelirouhetta.


Halkaise sämpylät ja levitä puolikkaille pinaattipestoa, lohisiivuja ja salaatinlehtiä. Pakkaa sämpylät leivinpaperiin.




You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images