Kevään maukkain värisuora!

Väri ja maku kulkevat käsi kädessä näissä keitoissa! Rapeakuoriset, tuoreet sämpylät maistuvat keiton kyljessä! Tuorehernek...



Väri ja maku kulkevat käsi kädessä näissä keitoissa! Rapeakuoriset, tuoreet sämpylät maistuvat keiton kyljessä!






Tuorehernekeitto
3 - 4 annosta

2 ps (yht. 400 g) pakasteherneitä
1 ps (200 g) pakastettuja (vihreitä) soijapapuja
1 (n. 150 g) purjosipuli
öljyä
10 dl kasvislientä
1 ruukku herneenversoja
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl kivennäisvettä


1. Sulata herneet ja soijapavut pakkauksien ohjeiden mukaisesti. Huuhdo ja pilko purjosipuli.

2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää purjosipulit joukkoon, kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon herneet ja pavut sekä kasvisliemi. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 15 min. Pilko herneenversot joukkoon, mutta jätä osa koristeluun.

3. Lisää suola ja mustapippuri keittoon ja jauha se tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kivennäisvesi ja kuumenna keitto tarvittaessa. Tarkasta maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.






Bataatti-linssikeitto
3 - 4 annosta

400 g bataattia
2 dl punaisia linssejä
10 dl kasvislientä
suolaa
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
½ tl kurkumaa
1tl chilirouhetta
2 dl kookoskermaa
1 sitruunan mehu
1/2 sitruunan kuoriraaste


1. Kuori ja paloittele bataatti. Huuhdo linssit. Laita kattilaan bataatit, linssit ja kasvisliemi. Kypsennä aineksia noin 15 min miedolla lämmöllä.

2. Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Lisää molemmat keittoon, hauduta keittoa muutama minuutti. Jauha ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kookoskerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunan mehua. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.





Punajuurikeitto
3 - 4 annosta

400 g punajuuria
2 etikkapunajuurta
2 keskikokoista perunaa
12 dl kasvislientä
suolaa
pari oksaa tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria
1 - 2 rkl viinietikkaa
tarjoiluun:
150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa ja siemensekoitusta


1. Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Lisää ne kasvisliemeen ja keitä aineksia noin 30 min. Lisää joukkoon suola, mustapippuri, timjami ja viinietikka. Jauha ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Tarkasta maku ja tarjoile keitto vuohenmaitojuuston ja siemensekoituksen kanssa.






Kaurasämpylät
6 - 8 sämpylää

21/2 dl kädenlämpöistä vettä
¼ pkt hiivaa
suolaa
ripaus sokeria
1 rkl auringonkukan siemeniä
ripaus sokeria
31/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 dl kaurahiutaleita


1. Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja siemenet. Sekoita keskenään jauhot ja hiutaleet.

2. Lisää jauhoseosta nesteeseen pikkuhiljaa koko ajan sekoitellen. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho hyvin ja laita se jääkaappiin yön yli.

3. Ota taikina jääkaapista ja nostele siitä kahden kostutetun ruokalusikan avulla nokareita leivinpaperin päälle. Kohota sämpylöitä noin 20 - 30 minuuttia.

4. Laita uunin pohjalle uuninkestävään kippoon vettä. Näin saat sämpylöihin rapeat kuoret. Paista sämpylöitä 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 - 12 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle hieman kaurajauhoja ja jäähdytä ne leivinpaperin alla.







You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images