Äidille!

Muista äitiä hyvän maun ja mielen kakulla! Tästä kakusta tykkäävät muutkin herkkusuut! Tämä kakku tehtiin halkaisijaltaan 15...



Muista äitiä hyvän maun ja mielen kakulla! Tästä kakusta tykkäävät muutkin herkkusuut!


Tämä kakku tehtiin halkaisijaltaan 15 cm vuokaan, näin saat kakulle korkeutta. Varmuuden vuoksi voit korottaa vuoan reunoja taivuttamalla lisäreunaksi kaksinkertaista foliota.

Ainekset:
4 kananmunaa
11/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
rasvaa vuoan voiteluun ja korppujauhoja jauhottamiseen
kostutukseen:
laimennettua sitruunamehua

täyte:
11/2 dl pähkinävoita
11/2 dl kirsikkahilloa

päällys:
250 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
150 g rahkaa
2 - 3 rkl sokeria
11/2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
1 rkl mustikkajauhetta
koristeeksi:
mustikkajauhetta, pensasmustikoita ja syötäviä kukkia, esim. orvokkeja


1.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2.Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan Kypsennä kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 – 60 minuutin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla, jos tikku jää kosteaksi jatka paistamista.

3.Jäähdytä kakku ja leikkaa se neljään levyyn. Kostuta pohja ja sivele päälle kirsikkahilloa, seuraava levy samoin ja päälle pähkinävoita, jatka näin kakku loppuun.

4.Sekoita keskenään mascarponejuusto, rahka, sokeri, sitruunamehu ja mustikkajauhe. Sivele juustoseos kakun reunoille ja päälle. Ripottele pinnalle hieman mustikkajauhetta. Asettele kakulle mustikoita.
Koristele kakku juuri ennen h-hetkeä kukkasin!


Onnea äidit, isot ja pienet, nuoret ja vanhat, lähellä ja kaukana!




Kakun ohje: Jatta Heinlahti
Stailaus: Jatta Heinlahti / Minna Lilja
Kuvat: Johanna Levomäki

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images