Nyt on aika!

Nokkosletut ovat alkukesän parasta mökkiruokaa. Poimi nokkoset ojan pientareelta, ei kuitenkaan ihan autotien viereltä. Oike...



Nokkosletut ovat alkukesän parasta mökkiruokaa.

Poimi nokkoset ojan pientareelta, ei kuitenkaan ihan autotien viereltä.

Oikeasti onnellisten kanojen munia on tarjolla monilla kesätoreilla ja tilakaupoissa, suosi niitä.

Hanki lettujauhot lähiseudun myllystä, joita toimii vielä usealla pikkupaikkakunnalla.






20 - 25 pikkulettua

noin 1 l nokkosen lehtiä
vettä lehtien höyryttämiseen
5 dl mantelimaitoa (kaura- ja tavallinenkin maito toki käyvät)
3 dl lettujauhoja (tällä nimellä myydään jauhoseosta, jossa vehnäjauhojen lisäksi on ohrajauhoja)
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
11/2 tl suolaa
voita, margariinia tai öljyä paistamiseen


1. Huuhdo ja valuta nokkoset. Nosta ne siivilään ja aseta siivilä kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Höyrytä lehtiä noin 5 minuuttia kannen alla. Silppua nokkosen lehdet.

2. Sekoita jauhot maitoon ja anna taikina turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan nokkosen lehdet ja muuta ainekset.

3. Kuumenna pannu, sulata rasva ja paista letut kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

4. Ketunleivistä nokkosletut saavat kesäisen koristelun.





Aurinkoisia alkukesän päiviä!


Nokkoslettujen ohje: Jatta Heinlahti
Kuvausjärjestelyt: Minna Lilja, Jatta Heinlahti

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images