Teetä ja tunnelmaa!

Pimeiden iltojen lämmittävä ilo on mukillinen hyvää teetä, kyljessään rapeat keksit ja maukas hilloke. Kaunis ja hyvä valo ja mi...




Pimeiden iltojen lämmittävä ilo on mukillinen hyvää teetä, kyljessään rapeat keksit ja maukas hilloke.
Kaunis ja hyvä valo ja mielenkiintoiset kirjat täydentävät tunnelman!

Täyteläinen tee syntyy hauduttamalla. Kokeile vaikkapa mustaa, täyteläistä Assamia ja mausta se tilkalla hunajaa. Lempeää ja täyteläistä.


Seesaminsiemenkeksit
40 - 50 keksiä, niiden koosta riippuen

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
21/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 t leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
½ dl seesaminsiemeniä


1. Ota rasva ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoittele tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi.

3. Kauli taikinasta ohut levy leivinpaperin päällä ja ripottele seesaminsiemenet taikinalevylle. ”Kiinnitä” siemenet levylle kaulitsemalla kerran niiden ylitse.

4. Ota muotilla tai leikkele levy sopiviksi kekseiksi.

5. Paista keksejä 175 asteisen uunin keskitasolla 7- 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Varo polttamasta keksejä.

6. Tarjoa keksien kanssa kirsikkahilloa, johon on sekoitettu granaattiomenan siemeniä.



Muki: Heli Valaja
Matot ja tyyny: Stockmann
Kukka: Kaivokukka Kamppi

Keksien resepti: Jatta Heinlahti
Stailaus: Minna Lilja ja Jatta Heinlahti
Valokuvat: Johanna Levomäki




You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images