Kevät mielessä!

”Queen of Night”, ”Moonshine”, ” Blueberry Ice”, ”Knight Rider”……mitä ihmettä? Me, ensimmäisen vuoden puutarhapalstalaiset olemm...”Queen of Night”, ”Moonshine”, ” Blueberry Ice”, ”Knight Rider”……mitä ihmettä?

Me, ensimmäisen vuoden puutarhapalstalaiset olemme hypistelleet ja käännelleet tulppaanien sipulipusseja, ihmetelleet ja ihastelleet värejä, muotoja ja nimiä. Valinta oli vaikeaa. Kiire tuli, mutta vielä ehtii, ainakin täällä etelässä. Emme voineet sivuttaa ”Queen of Nightiä” ja monia muita….!Tapamme mukaisesti meillä oli istutustalkoot, talkoisiin riittää kaksi tai kolme innokasta istuttajaa. Sipulipusseissa on onneksi ohjeet, kuinka syvälle ne istutetaan. Naapuripalstan ihanalta ja kokeneelta Marja-Leenalta saimme vinkin ja istutimme sipulien väleihin valkosipulin ”siemeniä”, oikeasti ne ovat itusilmuja. Tämän pitäisi karkottaa ja estää myyriä popsimasta sipuliherkkujamme.  
Olemme varautuneet ja valmiita kasvamaan talven aikana siihen, ettei maasta välttämättä nouse montaakaan tulppaania. Jännitystä ja haaveiluja riittää!


Puutarhatalkoissa eväät ovat aina tärkeitä ja parasta. Tällä kertaa tyydyimme prezeleihin, teehen ja kahviin. Ulkona maut jalostuvat ja nälkä kasvaa!
Musta tulppaani
Tämä salaperäinen lajike on kiehtonut ja kiinnostanut meitä! Luonnossa mikään elävä ei ole täysin mustaa, mutta mystisen tummia tulppaaneja löytyy! Istutimme muutaman ja näitäkin joudumme jännittämään ja odottamaan kevääseen asti!
”Musta tulppaani” on Alexandre Dumasin historiallinen romaani, joka kertoo vallasta, rakkaudesta ja juonista. Kirja sijoittuu 1600 - luvun jälkipuoliskolle ja tulppaanimaahan Hollantiin. Kirjassa on kyse intohimosta puutarhaan ja mustan tulppaanin jalostamiseen.
Kirjasta on tehty myös elokuva, ohjaajana Christian-Jaque ja pääosan esittäjänä Alain Delon.

Oi tätä puutarhureiden ja kasvien ihmeellistä maailmaa!
Valokuvat: Erika Luoto

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images