Lämmittävää!

Nyt tunnelmoimme kynttilöiden tuikkeessa ja jouluisten mausteiden tuoksussa. Kuuma, joulunpunainen karpaloglögi lievittää pim...


Nyt tunnelmoimme kynttilöiden tuikkeessa ja jouluisten mausteiden tuoksussa. Kuuma, joulunpunainen karpaloglögi lievittää pimeyttä ja lämmittää myös mielen!


Glögin pitää lämpimänä vanha, ranskalainen ”hiililämmitin”. Nyt emme laittaneet laatikkoon hiiliä vaan lämpökynttilöitä! Glögilasin ympärille rakentui jouluinen satumetsä pienistä koristekuusista, sienikoristeista, pikkupipareista ja tietenkin tomusokerilumesta.


Pikkupipareille sipaisimme hohtavaa, sadunhohtoista koristejauhetta ja päälle satoi rippusen tomusokerilunta.


Kokeilimme ja ihastuimme glögi-kuohuviinidrinkkiin. Pohjalla jäähtynyt glögi ja päälle sopiva määrä kuivaa kuohuviiniä. Lasin reunan koristelimme juhlavaksi munanvalkuaisella ja sokeri-koristejauheella. Kippis pikkujouluille!Karpaloglögi
4 - 6 annosta

200 g pakastekarpaloita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kanelitankoa
4 tähtianista
1 tl neilikoita
1 tl kardemumman siemeniä
1. Sulata karpalot kohmeisiksi ja murskaa ne kattilan pohjalle.

2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna glögin maustua ainakin puoli tuntia. Maistele ja lisää joukkoon halutessasi kuumaa vettä.

3. Siivilöi glögi. Lämmitä glögi sopivan kuumaksi ennen tarjoilua. 

4. Tarjoile glögi pikkupipareiden ja manteleiden kanssa. Makunsa luovuttaneet kanelitangot ja tähtianikset koristelevat juomat vielä mukavasti. 
kuvausjärjestelyt Minna Lilja ja Jatta Heinlahti

Vanha, ranskalainen hiililämmitin kooPernu, www.facebook.com/kooPernu
Lasit, tammenterholusikka, sienikoristeet ja pikkukuuset Ikeasta www.ikea.com


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images