Makramee, solmut järjestykseen!

Tasosolmu, kaksoistasosolmu, silmusolmu, kohosolmu, munkinnyöri jne. jne. Solmu solmun perään ja totta vie, solmimalla syntyy makrameet...Tasosolmu, kaksoistasosolmu, silmusolmu, kohosolmu, munkinnyöri jne. jne. Solmu solmun perään ja totta vie, solmimalla syntyy makrameetyö, seinävaate, kaunis koristus ja komistus.

Makramee-tekniikan, -solmeilun uskotaan syntyneen 1200-luvulla arabikäsityöläisten solmiessa tekstiilien päiden ylimääräiset langat reunakoristeiksi. Maurien mukana tämä tekniikka siirtyi ensin Espanjaan ja sieltä muualle Eurooppaan. 1600-luvun lopulla Englannissa, Vilhelm III:n hallitessa ja 1800-luvun viktoriaaninen aikakausi oli makrameen kulta-aikaa.  
                                                                                                                                                  
Etelä- ja Keski-Amerikassa on käytetty erilaisia solmeilutekniikoita runsain mitoin. Makramee-tekniikka on ollut suosittua myös merimiesten keskuudessa, jotka käyttivät sitä riippumatoissa ja koristeissa. 1960-luvulla hippiliike nosti makrameen taas kerran suosioon.    


    


    
Nyt, kun kaikki käsityöt ovat suuressa suosiossa, on myös makrameetöiden arvostus huipussaan. 

Nämä työt sopivat pehmentämään niin yksinkertaista sisustusta kuin kotoisempaankin tyyliä. Ne sopivat olo- tai makuhuoneeseen ja ilahduttavat lasten huoneen seinällä.


Makramee-työt ovat mainioita katseen vangitsijoita. Solmujen katselu ja niiden kuviot rauhoittavat kiireisen ja auttavat uneen.

Kauniin ripustuspuun, -rangan löydät parhaiten luonnosta.


Ohjeita makrameetöihin löytyy runsaasti netistä ja YouTubesta. 
Kokeile ihmeessä, solu solmulta! Tässä mainio uuden vuoden käsityö!                                                                                                                          
Samalla solmimistekniikalla voi valmistaa myös avaimenperiä, vöitä ja ystävänauhoja.

Makrameet solmi ja kuvasi Lottarinna EskelinenYou Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images