Luiden lumoissa

Talvinen ja synkkä ilta inspiroi kallotutkielmiin. Koristele mystinen illallinen tai teemajuhlat herkillä eläinystävällisillä kallo...
Talvinen ja synkkä ilta inspiroi kallotutkielmiin. Koristele mystinen illallinen tai teemajuhlat herkillä eläinystävällisillä kalloilla ja linnunluilla. Heittäydy oman elämäsi luonnontieteilijäksi ja muovaile rennosti kevytsavesta mielikuvituseläimen kallo tai katso mallia internetistä.
Kevytsavi on helposti muovailtavaa massaa, joka kuivuu itsestään ilman uunia noin vuorokaudessa. Sitä voi työstää erilaisin piikein, veitsin, lastoin tai vaikka jäätelötikulla, vain mielikuvitus on rajana!

Kostuta ensin käsiä hieman ja vaivaa massaa huolella, sitten vain muotoilemaan! Tee isommista töistä onttoja kaivertamalla työ pohjan kautta. Esimerkiksi pienellä veitsellä tai rautalangalla saa työtä vuoltua hyvin. Jäljelle jäävä massa tulee sulkea tiiviisti muoviastiaan, sillä se kovettuu nopeasti. Kuivahtanutta massaa voi koittaa elvyttää vaivaamalla joukkoon hieman vauvaöljyä.
Kuivuneen työn voi maalata vesiliukoisin maalein tai lakata haluessaan. Valkoinen massa on sellaisenaan herkän luumainen ja ihastuttaa omalla struktuurillaan. Kuivunutta työtä voi kevyesti hioa santapaperilla.

Nimestään huolimatta tuote ei ole varsinaisesti savea vaan tunnetaan myös ilmakuivuvana askartelu- ja muovailumassana, Das ja Darwi ovat tunnetuimmat merkit. Massoja myyvät askarteluliikkeet ja isommat marketit ja materiaalina se on ihana ja edullinen.

Minkä eläimen sinä tekisit?


Kallot askarteli ja kuvasi Erika Luoto

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images