Tätien tyyliin!

Kata pöytääsi keväisen kevyt, muistojen teehetki!   Hassu ja huikea lintupannu on hienostelevien tätien perintöä. Mont...





Kata pöytääsi keväisen kevyt, muistojen teehetki! 

Hassu ja huikea lintupannu on hienostelevien tätien perintöä. Monta kertaa olemme miettineet, onko tämän pannun ääressä vietetyt teehetket siivittyneet kaukokaipuulla ja muistojen tarinoilla. Pannun kyljessä koreilevat kurjet ja kukat vievät ajatukset kauas, mutta minne?


Hyvä, haudutettu tee ja pienet suupalat innoittavat muisteluun, kevään vastaanottamiseen ja iloiseen, kiireettömään hetkeen.








Pienet porkkanamuffinit
12 - 14 kpl

1 porkkana
50 g voita
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
1/4 dl kauramaitoa tai tavallista
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
½ tl piparimaustetta

päälle:
25 g valkoista suklaata
syötäviä kukkia tai nonparelleja



1.Raasta porkkana raastimen pienimmällä terällä.
2.Sulata voi ja lisää sokerit. Sekoittele tasaiseksi. 
3.Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoittele keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet.
4.Jaa taikina pieniin muffinivuokiin (halkaisija noin 3,5-4 cm).
5.Paista muffineja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia.
6.Jäähdytä muffinit. Sulata suklaa ja valuta muffinien päälle. Koristele vielä muffinit.






Pienet lohileipäset

6 viipaletta kaurapaahtoleipää
½ dl ranskankermaa
pieni, sormenpään kokoinen pala inkivääriä
50 g kylmäsavulohta
herneenversoja



1.Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se ranskankermaan. Paahda leivät.
2.Levitä leiville ranskankermaa, jaa kolmelle leivälle lohi ja laita toiset puolet päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi. Silppua herneenversoja päälle.



  



Lautaset, teekupit ja leivoshaarukat kooPernusta, pöyhistelevä papukaija matkatuliainen, teepannut kotikokoelmasta

You Might Also Like

2 kommenttia

Instagram

Flickr Images