Amppeli solmien

Kun hyllyt ja pöytäpinnat alkavat täyttyä pikkuhiljaa kevään taimista ja muista kodin viherkasveista, on aika askarrella rii...
Kun hyllyt ja pöytäpinnat alkavat täyttyä pikkuhiljaa kevään taimista ja muista kodin viherkasveista, on aika askarrella riippuva puutarha!Amppelin tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan. Tarvitset vain muutaman metrin sopivaa narua.

Yksinkertainen kolmihaahainen amppeli syntyy pikaisesti. Leikkaa kuusi noin metrin mittaista narua ja solmi ne toisesta päästä yhteen. Ripusta nippu solmusta seinälle tai vaikka ovenkahvaan. Roikkuvaa työtä on helppo hahmottaa ja solmia.

Ryhdy solmimaan naruja pareittain ja jätä pituussuunnassa pienet välit solmuihin, jotta työn ympärysmitta kasvaa ulospäin. Niputa taas yhteen uudet vierekkäiset naruparit ja jatka niin pitkään kuin tarvitsee. Voit sovittaa työtä ruukkuun tai pulloon, minkä astian ikinä haluatkaan amppeliisi roikkumaan.
Voit lisätä haaroja amppeliisi lisäämällä narupareja. Okranväriseen amppeliin on sidottu 12 narua, joista jokaisessa neljässä haarassa kulkee yksi lyhyempi keskinaru. Keskinaruun voi sitoa tasosolmuja ja saada näin lisää struktuuria helposti.


KaksoistasosolmuVoit lisäillä helmiä, letittää ja kokeilla erilaisia solmuja sekä niiden yhdistelmiä. Makrameesolmuista saa käyttökelpoisia ideoita amppelin kuviointiin.

Käytä naruna tai lankana erilaisia materiaaleja. Kuvien amppeleissa on käytetty kierrätettyä trikookudetta, joka on joustavuutensa ansiosta lempeä askarreltava ja sopii moneen eri muotoon.
Kokeile rohkeasti erilaisia kuvioita, solmi löysästi, jotta solmuja voi tarvittaessa helposti siirtää tai purkaa. Siitä vaan näpräämään!

Amppelit solmi ja kuvasi Erika Luoto

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images