Juustojen juhlaa!

Kevään korvalle osuvat monet juhlat, niin perheen kuin ystävien ja tuttavien kanssa vietettäviksi! Tässä juustointoilijoide...



Kevään korvalle osuvat monet juhlat, niin perheen kuin ystävien ja tuttavien kanssa vietettäviksi!


Tässä juustointoilijoiden ehdotuksia tarjoiluunne!
Katoimme pöytään voimakkaita makuja, juustojen aatelisia. 






Cheddar englantilainen juusto, jota on valmistettu jo 1100-luvulla. Cheddar on syntynyt Somersetin kreivikunnassa, jossa sitä valmistetaan edelleen. 

Pöydässä on tarjolla Samppanja Cheddaria, jossa täyteläinen juusto saa lisämakua luontaisesta samppanja-aromista! Tämän juuston voimakasta makua luonnehditaan hedelmäiseksi, ehkäpä pähkinäistä aromia löytyy myös. Kippis kuplivan juoman kanssa!

Cheddarin tuotemerkkiä ei ole suojattu, joten maailmalla myydään cheddarin nimellä monenmoisia juustoja, mm. hampurilaisten välissä olevia mietoja juustoviipaleita.

Halusimme kuvissa näyttää myös juuston kauniin vihreän, vahamaisen kuoren, joka mielestämme lisää juuston arvokkuutta!





Österkron, viherhomejuusto on Itävallan yksi suosituimmista homejuustoista.
Maku on voimakas, aromiltaan pirteä, homejuustojen ystävistä ei kuitenkaan liian voimakas.

Nauti tämän voimakkaan juuston kyyditsijänä hieman makeahkoa valkoviiniä, vaikkapa rieslingiä.   



Saint Albray, valkohomejuusto on perinteinen ranskalainen, punakittipintainen juustoherkku. 
Ammattiylpeät mestarit valmistavat tätä juustoa Etelä-Ranskassa Juraconin alueella, Pyreneitten juurella perinteisin menetelmin.

Juustot ovat hauskasti kukan muotoisia. Nämä kukan muotoiset muotit takaavat juustoille tasaisen kypsymisen.
Pehmeän täyteläiselle sisustan maulle antaa potkua aromikas kittipinta.

Tämä juusto tuoksuu voimakkaasti ja ehkäpä karkottaa turhaan monia juustoaloittelijoita. 

Saint Albrayn juomakavereita voisi olla makeahko valkoviini tai kuiva kuohuviini.





Vuohen valkohomejuuston kotimaa on Alankomaat.
Tämä juusto on aromiltaan kermaisen kevyt.

Briejuustot ovat nuorehkoja, noin 8 viikon ikäisiä. Brien sisus on valkoista, ja lämmetessään valuvaa.
Juomana brien kanssa maistuu vaikkapa riesling- tai kuohuviini.


Näiden juustojen makukavereita ovat hedelmät, marjat ja hillot. Pähkinät ja suolakeksit monipuolistavat tarjoilun. Lisäkkeillä saat myös näyttävyyttä ja väriä juustopöytääsi.

Tämän jutun juustojen makuluonnehdinnat ja kaverit ovat vain meidän suuhumme sopivia. Oma makusi ratkaisee juustovalinnat ja lisäkkeet, mutta rohkaisemme uusiin makuseikkailuihin.

Nämä voimakkaan aromikkaat juustot on hyvä ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua.



Emme unohtaneet mietojen juustomakujen ystäviäkään. Koti- ja munajuustot sopivat juhlapöytään mainosti.





Kotijuusto on tuorejuusto.  Se on pehmeä niin rakenteeltaan kuin maultaan. 

Tämä juusto sopii moneen makuun, lähes vauvasta vaariin.
Juustot ovat kauniita, kakun mallisia ja hienosti pinnaltaan kuvioituja, juhlapöytään siis!

Kokeilimme nyt tämän juuston kumppanina uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja, toimi mainiosti. Laita uunipellille kirsikkatomaatteja, tertussaan tai ilman. Pirskottele päälle rypsi- tai oliiviöljyä, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tämä juusto on mainio kaveri niin suolaisille kuin makeille lisäkkeille.
Kotijuustoja on saatavilla myös vähälaktoosisina.





Munajuusto on pehmeänmakuinen, paistettu juusto. Tämäkin juusto taipuu moneen makuun. Voit tarjoilla sitä suolaisen tai makean lisäkkeen kanssa.

Tarjoilimme sitä pöydässämme kirsikkahillon ja karhunvatukoiden kanssa. Kirsikkahilloon lisäsimme pakastettuja kirsikoita, näin hillosta tulee vielä täyteläisemmän makuista.






Iloisia ja maukkaita kevään juhlahetkiä!
Yhteistyössä Riitan Herkku Oy:n kanssa


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram

Flickr Images